0-800-759-750
Ми на зв'язку с 7:00 до 24:00
office@elit-web.ua

Як перевірити текст на унікальність - найкращі сервіси та программи

Поділіться
Зміст

    сервіси для перевірки контенту

    Унікальність контенту на сторінці – один із ключових факторів ранжування сайту пошуковими системами. Якщо тексти на вашому сайті не будуть унікальними, ресурс просто не зростатиме у видачі. Він може «вилетіти» з її результатів, а сайт потрапить під фільтри пошуку.

    Найгірше, що може зробити власник сайту, — скопіювати чужі тексти та розмістити у себе. Або зібрати з декількох текстів один. Унікальність при цьому буде критично низькою, пошукові алгоритми це обов'язково визначать, і наслідки для вебресурсу виявляться дуже плачевними.

    І тут постає питання: як взагалі перевірити текст на унікальність?

    На щастя, це завдання нескладне і вирішується за допомогою спеціальних сервісів антиплагіату. Ми зібрали шість хороших платформ, на яких ви можете самостійно перевірити будь-який текст та отримати вичерпний звіт.

    І, перш ніж почати, кілька слів про показники унікальності:

    • 90-100% – хороша унікальність;
    • 70-90% – нормальна унікальність;
    • до 70% – низька унікальність.

    Зазначимо, що далеко не завжди вдається досягти показника в 90-100%. Іноді це фізично неможливо, якщо у тексті використовуються специфічна термінологія та визначення, формули, цитати й інше. Тобто такі блоки, які неможливо унікалізувати. А будь-які спроби зробити їх унікальними повністю порушать зміст та структуру.

    Тепер – до сервісів антиплагіату!

    Унікальність тексту – що це таке

    Як ви вже могли зрозуміти з нашого вступу, існують спеціальні сервіси, основне завдання яких — перевірка тексту на унікальність та вираження її у відсотках. Йдеться про оригінальність того чи іншого матеріалу. Наприклад, сто відсотків означає, що контент не є копією чи плагіатом інших текстів і являє собою новий твір. Якщо сервіси знаходять збіги, то унікальність зменшується.

    Ще раз підкреслимо, що пошукові роботи навчилися з великою точністю розпізнавати копії текстів або його фрагментів, тому сподіватися на високі позиції для сайту, на якому багато скопійованого контенту, абсолютно не варто.

    Висока унікальність важлива для:

    • пошукових алгоритмів. Цей параметр є важливим фактором ранжування;
    • дотримання авторських прав. Копіювання текстів інших авторів без дозволу може призвести до юридичних наслідків. Розміщення унікальних матеріалів дозволяє уникнути таких проблем;
    • читачів. Людей однозначно приваблюють тексти, де є цікава ідея чи нова інформація.

    Тому радимо приділити увагу цьому параметру на своїх вебресурсах.

     

    Чому не можна розміщувати на своєму сайті чужі тексти

    Хочемо ще раз наголосити, що перевірка унікальності дуже важлива, а використання чужих текстів може призвести до серйозних наслідків. Насамперед контент важливий для людей, які заходять на сторінку. Якщо людина зрозуміє, що текст скопійований зі сторонніх джерел і не містить нічого нового, він може закрити сайт та продовжити пошук на інших ресурсах. Це сприяє збільшенню відсотка відмов, що також впливає на ранжування.

    Копіювання чужих текстів однозначно призведе до зниження рейтингу вебресурсу в пошуковій видачі. Тому перед розміщенням матеріалу на сайті просто необхідно перевірити статтю на унікальність, інакше всі зусилля щодо SEO-просування будуть зведені нанівець.

    Нагадаємо, що багато матеріалів, які вже розміщені на сайтах, захищені авторськими правами. Це означає, що автор має право вирішувати, як і де використовувати його твори. Це стосується літературних, наукових чи деяких інших текстів. Без дозволу автора чи власника сайту розміщення такого тексту на чужому вебресурсі є порушенням авторських прав.

    Замість копіювання текстів рекомендуємо створювати власний унікальний контент або отримувати дозвіл від авторів на використання їхніх матеріалів. У такому разі обов'язково має бути посилання на першоджерело.

    Далі пропонуємо вам дізнатися, які сервіси для перевірки унікальності тексту показують адекватний результат.

    Copywritely

    Перевірка тексту на плагіат — основне завдання цього онлайн-інструменту. Крім того, Copywritely проводить аналіз читабельності тексту, виділяє граматичні та стилістичні помилки. Версія безкоштовного доступу за один раз дозволяє перевірити текст на унікальність обсягом до 2 500 слів, протягом місяця це можна зробити до п'яти разів.

     

    Сервіс пропонує різноманітні платні тарифи з додатковими можливостями. Наприклад, мінімальний тариф на сьогодні — 29 доларів на місяць; крім унікальності, можна перевіряти щільність входження ключів, редагувати в режимі реального часу.

    Plagiarism Checker by EduBirdie

    EduBirdie – популярний, хоч і нішевий сервіс, де студенти замовляють написання різних есе та інших робіт. Але нас цікавить не це, а фірмовий інструмент для перевірки унікальності Plagiarism Checker.

    Перевірка працює онлайн прямо на сайті – завантажувати та встановлювати програму на комп'ютер не знадобиться.

    Вам потрібно виконати лише кілька кроків:

    1. Вибрати тип контенту: письмова робота, заповнення для сайту, резюме або інше (необов'язково).
    2. Вставити у відповідне поле заголовок (необов'язково).
    3. Вставити головний текст. Його можна копіювати безпосередньо у текстове поле або завантажити файл у форматі .doc, .docx або .txt.
    4. Натиснути «Перевірити» та дочекатися результатів перевірки.

    За підсумками ви отримаєте інформацію про унікальність тексту у відсотках, а неунікальні частини будуть виділені кольором.

    З приємних дрібниць – Plagiarism Checker доступний українською мовою.

    StrikePlagiarism.com

    Досить вузькоспеціалізований сервіс із перевірки текстів на унікальність. Система розроблена для студентів та співробітників вузів і орієнтована на перевірку насамперед різних наукових праць.

    StrikePlagiarism може порівнювати текст з іншими роботами в домашній базі університету, в базах сторонніх вузів, в інтернет-джерелах, в юридичній базі даних та в базі RefBooks.

    StrikePlagiarism.com

    Сервіс є платним. Можна придбати символи у вигляді Токенів. Один Token дозволяє перевірити 18 000 символів і коштує 2,5 EUR.

    Очевидно, що StrikePlagiarism не підходить авторам, які пишуть комерційні тексти для сайтів та вебпорталів, SEO-статті тощо. Але якщо ви працюєте над науковою публікацією, розглянути цей варіант все ж таки варто. До речі, інтерфейс українською мовою також є.

    Unicheck

    Дуже популярний сервіс перевірки унікальності текстів, доступний у тому числі українською мовою. Орієнтований насамперед на студентів вузів, але цілком підійде й усім іншим, хто працює з текстами, — SMM-щикам, маркетологам, копірайтерам тощо. Unicheck популярний у США, Латинській Америці, Іспанії, Бельгії, Австралії, Україні та інших країнах.

    Майданчик підтримує 99% текстових форматів файлів для масового завантаження, надає вичерпні звіти по унікальності та має стильний сучасний інтерфейс.

    Для використання Unicheck необхідно зареєструватися (можна увійти через облікові записи в соцмережах) і «купити сторінки» для перевірки. В індивідуальному тарифному плані вартість 100 сторінок – $15. Чим більша кількість сторінок, тим більша економія.

    *1 сторінка = 275 слів з подвійним інтервалом відповідно до академічних стандартів

    Unicheck

    Дуже корисна особливість Unicheck – бібліотека ваших файлів. Усі вони зберігаються в Особистому кабінеті зі збереженими результатами перевірки. Ви в будь-який момент можете отримати доступ до них, відсортувати за датою додавання, використовувати пошук за назвами та інше.

    Великою перевагою Unicheck є можливість додавати файли не тільки копіюванням і вставкою або завантаженням файлу з комп'ютера. Сервіс вміє працювати з хмарними сховищами Google Drive, Dropbox та One Drive.

    Copyscape

    Дуже простий, але корисний сервіс, що дозволяє перевіряти на унікальність цілі сторінки сайту. Інтерфейс гранично мінімалістичний. Вам потрібно тільки вставити URL сторінки, що цікавлять, і натиснути Go.

    Через кілька секунд ви побачите список результатів пошуку, що нагадує видачу Google. У ній містяться сторінки, де знайдені збіги з вашою.

    Зауважимо, що далеко не завжди результати виявляються коректними. Так, наприклад, під час аналізу сторінки з описом послуги SEO-просування Elit-Web ми побачили у списку наш сайт (що логічно), сайт іншої компанії зі схожими послугами та кілька абсолютно нерелевантних сторінок — «Добавки до бетону», «Тести на спорідненість» та інше. Ймовірно, варто звертати увагу лише на перші результати.

    По кожному з результатів ви можете клікнути – відкриється відповідна сторінка, на якій кольором будуть виділені частини тексту, які система вважала неунікальними. Тут же вказано кількість слів на сторінці та ступінь схожості. У нашому випадку – 15% збігів.

    Нестача Copyscape

    Недоліком Copyscape є те, що сервіс перевіряє всю сторінку, а не окремий текст. Тобто перевірка може включати пункти меню, футер, контактні дані та інші елементи сторінки, які насправді не потрібно враховувати.

    Plagiarismcheck.org

    Сервіс пошуку плагіату, також орієнтований на студентів та викладачів. Але його можуть застосовувати й інші користувачі, які працюють з текстом. Новим користувачам доступна одна безкоштовна перевірка. Для подальшого використання Plagiarismcheck доведеться платити — від $5,99 за 20 сторінок.

    Сам процес перевірки є стандартним. Ви копіюєте текст у поле для введення або завантажуєте текстовий файл, після чого натискаєте Proceed, і система починає перевіряти документ на унікальність.

    Plagiarismcheck.org

    Усі тексти, що перевіряються, зберігаються в бібліотеці вашого облікового запису разом з результатами. Ви можете в будь-який момент повернутися до них.

    Результати перевірки можна завантажити у форматі PDF, роздрукувати або одразу надіслати Email. Загалом Plagiarismcheck — непоганий сервіс, але може виявитися досить дорогим, якщо ви регулярно перевіряєте тексти на унікальність та ще й по кілька разів у міру написання, редагування та коректури.

    Plagiarisma *

    *в даний час - не рекомендуємо

    Досить простий сервіс, який тим не менш підтримує перевірку текстів більш ніж 190 мовами. Використання Plagiarisma дуже інтуїтивне. Ви просто вставляєте текст у порожнє поле та натискаєте Check Duplicate Content. Можна також завантажити текстовий файл більш ніж у десяти форматах або перевірити сторінку URL.

    Серед переваг Plagiarisma:

    • простий та мінімалістичний інтерфейс;
    • додаток для Windows та Android;
    • можливість шукати збіги лише у Google або Bing на вибір.

    Але у нас є кілька причин не рекомендувати вам Plagiarisma:

    1. Сервіс не оновлювався з 2018 року.
    2. На сайті не встановлено сертифікат безпеки, що несе загрозу для ваших даних.
    3. Під час перевірки тексту Plagiarisma показує унікальність 0% і пропонує скористатися послугою написання есе.

    Робимо висновок, що Plagiarisma або більше взагалі не працює, або сервіс перетворили на майданчик для викачування грошей з користувачів. Не радимо!

    Який показник унікальності вважається достатнім

    Вважаємо за належне ще раз наголосити, що аналіз тексту на унікальність — це необхідна умова перед його розміщенням на сайті.

    Ми вже вказували орієнтовний діапазон, у якому повинні варіюватися статті після перевірки за допомогою спеціальних сервісів. Ідеальний показник — 90–100%, але не менш важливо, щоб текст був написаний оригінально, з мінімальним використанням ідей з інших джерел. Це необхідно через те, що оновлені алгоритми Google у своїй роботі використовують машинне навчання та штучний інтелект. Це допомагає їм знаходити фрагменти, начебто б унікальні, але такі, що фактично є рерайтами. Подібні сторінки згодом не займуть високих позицій у рейтингу пошукової видачі.

    І ще корисно знати, що перевірка на унікальність іноді показує різний результат для різних тематичних ніш. Наприклад, у текстах може бути багато термінів або ніша дуже перевантажена. Тоді допустиме зниження параметра унікальності до 75%.

    Як створити унікальний текст

    Написання унікального тексту вимагає творчого підходу та дотримання певної послідовності:

    1. Починати варто з ретельного вивчення теми, про яку ви збираєтесь писати. Чим глибше ви розумієте предмет обговорення, тим легше знайти нові ідеї. Опишіть власний досвід або висловіть свою позицію.
    2. Далі важливо продумати чітку структуру. Інакше користувач заплутається, не дочитавши вашу статтю.
    3. Намагайтеся виробити власний стиль, відточуйте його, і тоді ви обов'язково знайдете свого читача.
    4. Якщо вам доведеться використовувати інформацію з інших джерел, забезпечте її посиланнями. Це не тільки сформує довіру до вас як до автора, а й вкаже на те, що ви з повагою ставитеся до авторських прав.

    І, нарешті, після того, як стаття готова, вам потрібно буде перевірити унікальність тексту за допомогою тих сервісів, про які ми говорили раніше.

    Можемо ще запропонувати декілька прагматичних порад, як бути в таких ситуаціях, коли стаття потрібна «на вчора», а нових ідей немає. Наприклад, можна пошукати матеріал іноземною мовою, а потім виконати переклад та адаптувати текст для місцевого користувача. Цей метод пошуку інформації підходить для тих, хто добре знає іноземну та вільно орієнтується на закордонних порталах.

    Також можна пошукати та зібрати цікаві ідеї з різних сайтів. Процес вивчення інформації на певну тему обов'язково наштовхне вас на щось нове.

    У деяких вузьких областях (наприклад, у медицині, електроніці, юриспруденції та інших, де використовується заздалегідь багато термінів) перевірка на оригінальність покаже низький результат. У подібних текстах досягти високої унікальності складно. У таких випадках деякі частини статті можна замінити зображеннями, таблицями або інфографікою, щоб наочніше пояснити певні процеси.

    Пам'ятайте, що унікальність тексту не завжди зводиться до синонімів. Сьогодні йдеться про оригінальний підхід та свіжі ідеї. Бажаємо вам усім гостроти пера та думки.

    У Вас залишились запитання?
    Наші експерти готові відповісти на них.
    Залишіть ваші контактні дані.
    Будемо раді обговорити ваш проект!
    Отримати консультацію
    Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом