0-800-759-750
Ми на зв'язку с 7:00 до 24:00
office@elit-web.ua

Кейс SMM-просування компанії «Агро Експерт»

Поділіться
Зміст

    SMM-просування агрокомпанії в соціальних мережах дало хороші результати. Нам вдалося досягти збільшення на 110% охоплення публікацій у Facebook, залучення підписників на сторінку в Instagram та зростання показників залученості.

    Загальна інформація з проєкту:

    Назва компанії: «Агро Експерт»

    @agro__expert

    Мета клієнта: підвищення впізнаваності бренду

    Тематика: послуги та товари у сфері сільського господарства

    Послуга: просування в соціальних мережах

    Вік акаунту: 1 рік

     

    Результат роботи: приріст підписників за рік у Facebook — 4802, в Instagram — 1214

    «Агро Експерт» — постачальник оригінальних засобів захисту рослин, високопродуктивних посівних матеріалів закордонної й вітчизняної селекції. Також компанія пропонує аграріям широкий асортимент мінеральних добрив, мікродобрив, регуляторів росту рослин.

    «Агро Експерт» є амбасадором провідних брендів агроіндустрії, зокрема ексклюзивним дистриб'ютором VITAZYME і SilagePro. Портфель компанії розширюється з року в рік. Наприклад, з 2019-го «Агро Експерт» вийшла до своїх клієнтів з пропозицією про продаж ґрунтообробної техніки, комплексних систем для обробітку насіння й обладнання для підготовки робочих сумішей. У 2020 році компанія почала розповсюдження інноваційних цифрових рішень спільно з Yara Digital.

    Також було вирішено розвинути присутність «Агро Експерт» у соціальних мережах. Попри те, що компанія здебільшого працює в B2B-сфері, у ній розуміють, що взаємодію з клієнтами в цифрову епоху важливо організувати через усі можливі канали комунікації. Для реалізації цього завдання «Агро Експерт» звернулася до нас.

     

    Цілі та завдання проєкту

    Стратегічна мета, яка була поставлена перед нами, — підвищення впізнаваності бренду. Для подальшого збільшення продажів дуже важливо, щоб компанія була на видноті. Просування у Facebook й Instagram мало велике значення, оскільки останнім часом спостерігався сплеск ділової активності в соцмережах. А також взаємодія з аудиторією на цих майданчиках давала можливість дізнатися, що саме більше цікавить потенційних клієнтів. Серед додаткових завдань було збільшення кількості переходів на сайт, що в перспективі давало можливість отримати більше заявок.

    Наша стратегія

    Щоб домогтися високих показників охоплення аудиторії та реалізувати поставлені цілі, наша команда розробила детальну стратегію. До неї була включена низка напрямків.

    Візуальне оформлення згідно з брендбуком

    Як відомо, бренд «спілкується» з аудиторією через візуальні компоненти — кольори, логотип. У соціальних мережах важливо звернути увагу на розкладку у стрічці, шаблони для постів, сторіс і Reels. Для збільшення впізнаваності бренду важливо було забезпечити повторюваність такої інформації. Тому нам належало опрацювати візуальну складову.

    Аналіз конкурентів в Інстаграм

    Оскільки бренд нашого клієнта не був представлений у цій соціальній мережі, перед створенням акаунту важливо було зрозуміти, чим займаються конкуренти, як вони організували взаємодію зі своєю ЦА.

    Розроблення рубрикатора

    Одне з головних правил роботи у Facebook й Instagram — регулярна публікація матеріалів. Щоб уникнути одноманітності та запропонувати аудиторії продавальний, розважальний і пізнавальний контент, потрібні рубрики. Це допоможе досягти системності в роботі й контролювати дотримання балансу між різними темами.

    Тестування форматів контенту

    Цей напрямок також давав можливість уникнути одноманітності. До того ж нам належало познайомитися ближче з цільовою аудиторією нашого клієнта. Дізнатися, що саме її цікавить більше, якраз і можна було за допомогою тестування форматів.

    Опрацювання технік з підвищення рівня залученості

    Як відомо, одним із показників результативності роботи в соцмережах є рівень залученості аудиторії. Для того, щоб підвищити цей параметр, ми запланували протестувати різні способи залучення користувачів.

    Наше рішення

    Крок 1. Створили бізнес-акаунт в Instagram й оформили його

    Сторінка в Instagram була створена з нуля. Відразу ж було звернуто увагу на дотримання єдиного стилю у візуальному оформленні. Були промальовані хайлайтс, визначений фірмовий шрифт, шаблони для постів різних рубрик. Також ми прописали ключові слова в імені й шапці профілю для легкого та швидкого пошуку сторінки в Instagram.

     

    Крок 2. Розробили формат контенту для різних типів постів

    Ми відразу вирішили, що будемо чергувати пости в стрічці, у сторіс і в Reels. Для різних рубрик у стрічці були створені шаблони для публікацій. У контенті тестували формати — відео, фото, карусель, а також чергували лонгріди й короткі тексти та стежили за показниками охоплення.

     

    Публікація сторіс відбувалася з прив'язкою до теми поста. Тут теж використовувалися корпоративні кольори та шрифти для створення фірмового стилю й, відповідно, підвищення впізнаваності бренду.

     

    Ми запропонували клієнту протестувати Reels в роботі. Розміщення відеоконтенту в такому форматі дало хороші результати для цієї ніші. Також працювали з коментарями та запитами підписників, відповідали на питання в особистих повідомленнях і під постами у спільноті.

     

    Крок 3. Оформили акаунт у Фейсбуці

    Сторінка у Facebook велася клієнтом і раніше. Наше завдання полягало в оформленні сторінки у фірмовому стилі. Наша команда зайнялася промальовуванням нової актуальної обкладинки, впровадженням шрифту, а також шаблонів для постів різних рубрик. Були прописані біографія й інформація про бренд.

    У Фейсбуці ми використовували функцію кроспостингу публікацій з Instagram з адаптацією тексту й хештегів під цю соцмережу. Стилістика оформлення візуалу постів була ідентичною.

     

    Коментар нашого експерта

    Робота над проєктом просування агрокомпанії у соцмережах дозволила нам дійти деяких висновків. Ми впевнилися, що важливо ділити пости на рубрики. Такий підхід дозволяє не тільки перерозподіляти рекламні ресурси, але й відстежувати реальний ефект від публікацій.

    Ми постаралися звести акаунти до єдиного стилю, що сприяло підвищенню впізнаваності бренду.

    Ми ще раз впевнилися у важливості моніторингу сторінок конкурентів і збору аналітики про роботу акаунтів нашого клієнта. Це дозволило нам відслідкувати, які публікації конкурентів викликали найбільший відгук серед користувачів, як відкоригувати свою роботу.

    Папенчак Тетяна, Head of SMM

    Результати проєкту та подальші плани

    Завдяки публікації якісного контенту в Instagram ми домоглися таких показників:

     

    Підкреслимо, що за час нашої роботи нам вдалося залучити понад 1200 підписників.

    Запуск таргетованої реклами здійснювався через Facebook. Наші результати були такими:

     

    Основні результати роботи в Instagram і Facebook:

     

    Instagram

    Кількість підписників — 1214

    Приріст за рік — 1214

    ER посту (показник активності аудиторії) — 1,01%

    ER сторінки (показник активності аудиторії) — 0,851%

     

    Facebook

    Кількість підписників — 25 079

    Приріст за рік — 4802

    ER посту (показник активності аудиторії) — 0,602%

    ER сторінки (показник активності аудиторії) — 0,683%

    Середнє охоплення за місяць — 63 932

    Загалом контент-просування компанії «Агро Експерт» показало відмінні результати та дозволило досягти поставленої мети — підвищити впізнаваність бренду.

    У Вас залишились запитання?
    Наші експерти готові відповісти на них.
    Залишіть ваші контактні дані.
    Будемо раді обговорити ваш проект!
    Отримати консультацію
    Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом