0-800-759-750
Ми на зв'язку с 7:00 до 24:00
office@elit-web.ua

Чекліст перевірки структури сайту

31 січня 2023
441
0
Поділіться
Зміст

    Структура сайту — це схема розташування його сторінок, категорій, підкатегорій і товарів. Здавалося б, нічого складного. Але на практиці недоробки в ній можуть дуже сильно відбитися на продажах й активності відвідувачів в принципі. А тому недооцінювати важливість правильної структури сайту точно не варто. Ми підготували для вас невеликий чекліст, як швидко її перевірити, щоб у разі потреби внести коригування.

    • Логічна структура

    Сайт повинен бути логічним і зрозумілим для відвідувача. Якщо людина не може інтуїтивно та швидко знайти потрібні йому розділи, категорії й товари, вона дуже скоро піде з ресурсу та навряд чи повернеться.

    • Правильна вкладеність

    Найбільш коректна вкладеність виглядає так: «Каталог» — «Категорія товару» — «Товар». Краще обійтися без зайвих розгалужень й інших рішень, здатних заплутати ваших потенційних клієнтів.

    • Короткі та зрозумілі назви категорій

    У кожної категорії має бути коротка, містка та зрозуміла назва. Уникайте сленгових слів і складних словесних конструкцій — вони тільки заважають. Іноді що простіше, то краще.

    • 1 товар = 1 категорія

    Не допускайте присутності одного товару відразу в декількох категоріях. Це груба помилка, яка не тільки сильно заплутує користувача, але й може негативно відбитися на позиціях сайту в пошуковій видачі через некоректну індексацію.

    Якщо ж ви тільки розробляєте структуру, радимо рухатися за такою схемою: проєктування семантичної основи вебресурсу — групування категорій — розставлення пріоритетів у навігації — закриття потреб різних груп цільової аудиторії — додавання можливостей масштабування. Це допоможе відразу все зробити правильно, не допустити помилок.

     

    У Вас залишились запитання?
    Наші експерти готові відповісти на них.
    Залишіть ваші контактні дані.
    Будемо раді обговорити ваш проект!
    Отримати консультацію
    Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом