0-800-759-750
Ми на зв'язку с 7:00 до 24:00
office@elit-web.ua

Як збирати та аналізувати статистику на YouTube Analytics

Поділіться
Зміст

    YouTube – найпопулярніший відеохостинг у світі. На даний момент біля майданчика понад 2,3 мільярди активних користувачів. І це число з кожним роком лише зростає. Не дивно, що рекламне просування товарів та послуг на YouTube – вкрай перспективний напрямок. Та й заробіток усередині майданчика — пропозиція дуже приваблива.

    Статистика Ютуб каналу

    Ми вже обговорювали аспекти рекламної розкрутки на YouTube: Просування каналу YouTube

    Сьогодні ж сконцентруємося на іншому важливому аспекті – аналізі результатів просування за допомогою YouTube Analytics та інших корисних інструментів, зокрема сторонніх.

    Для чого потрібна аналітика YouTube-каналу

    Аналітика YouTube каналу — це вкрай корисний інструмент для авторів контенту. За допомогою нього можна відстежувати показники ефективності, а також приймати обґрунтовані рішення про подальший розвиток акаунту. Використовуючи дані статистики, можна краще зрозуміти, які люди найчастіше відвідують канал, які відео вони дивляться, як довго переглядають ролики та що їх цікавить. А це, зі свого боку, допомагає створювати релевантніший контент, залучати більше зацікавлених користувачів і збільшувати число переглядів.

    Внутрішня статистика каналу Ютуб навіть без додаткових сервісів дозволяє отримати досить багато інформації:

    • кількість переглядів відео;
    • число підписників;
    • середній час перегляду роликів;
    • демографічні показники глядачів;
    • країни, з яких приходять ваші глядачі;
    • основні джерела трафіку на канал.

    І це насправді далеко не все! Кількість корисної статистичної інформації набагато більше.

    Статистика Ютуб каналу

    Найпростіший спосіб вивчити та проаналізувати статистику переглядів, взаємодій, доходів та інших даних каналу – вбудований інструмент YouTube Analytics, що надає досить повну інформацію. Ним можна користуватися прямо всередині сервісу.

    Як переглянути статистику Ютуб каналу?

    Аналітика YouTube каналу доступна його адміністратору без встановлення додаткових метриків та іншого. Для того, щоб побачити статистику, достатньо перейти на сайт Ютуб, залогінитися (якщо ви цього не зробили раніше), клацнути на піктограму акаунта в правому верхньому кутку і в меню вибрати розділ «Творча студія YouTube».

    Як подивитися статистику Ютуб каналу

    При першому переході до «Творчої студії» Ютуб покаже кілька навігаційних підказок, щоб познайомити вас із наявними інструментами. Рекомендуємо приділити їм увагу, щоб швидше розібратися у всіх тонкощах, як подивитися статистику Ютуб-каналу. Після ознайомлення вам одразу стають доступні дані.

    Творча студія Ютуб

    Огляд

    На головному екрані «Творчої студії», а також в аналітичному блоці «Огляд» ви можете побачити статистику за останнім завантаженим відео та загальну аналітику по каналу: середній час перегляду в годинах, кількість переглядів за минулі 28 днів, коментарі, що недавно з'явилися, список нових передплатників , а також корисні рекомендації від YouTube щодо захисту облікового запису.

    Перегляди Ютуб у реальному часі

    YouTube аналітика переглядів доступна в тому ж пункті "Аналітика". Клацніть на вкладку «Перегляди», щоб переглянути детальну статистику: типи джерел трафіку, покази, CTR для значків відео, кількість переглядів та унікальних глядачів та інше.

    Перегляди Ютуб у реальному часі

    Звіти про взаємодію

    Перейшовши у вкладку «Взаємодія», ви можете побачити середню тривалість та час перегляду відео в годиннику, топ роликів по кліках на кінцеві заставки та інше.

    Звіти про взаємодію

    Аналіз аудиторії Ютуб каналу

    Вкладка «Аудиторія» містить відомості про постійних та унікальних глядачів, передплатників тощо. Тут можна побачити, в який час користувачі частіше дивляться ваші відео, дізнатися про їх вік і стать. Важливо, що доступна інформація про те, якими ще каналами та відео цікавляться ваші передплатники. Це досить корисні дані, що дозволяють краще познайомитись зі своєю цільовою аудиторією.

    Аналіз аудиторії Ютуб каналу

    Звіти про доходи

    Вся інформація про доходи каналу відображається у пункті меню "Монетизація".

    Зверніть увагу! Щоб почати заробляти на показах реклами на YouTube-роликах, необхідно вступити до Партнерської програми. Для цього канал має мати не менше 1 000 передплатників, більше 10 годин переглядів та включену двоетапну авторизацію. Крім того, неприйнятні чинні попередження.

    Звіти про доходи

    Звіти переглядів на Ютубі у реальному часі

    У пункті «Аналітика» блок «У режимі реального часу» знаходиться у правій частині екрана. Він містить основну поточну статистику. Натиснувши на кнопку «Докладніше», ви отримаєте вичерпну інформацію.

    Звіти переглядів на Ютубі у реальному часі

    Розширена статистика YouTube каналу

    Погляньте у правий верхній кут екрана на сторінці «Творчої студії». Тут розташована кнопка «Розширений режим», де міститься детальна статистика каналу YouTube:

    • відео;
    • місцезнаходження;
    • джерело трафіку;
    • підлога передплатників;
    • вік глядача;
    • дата;
    • плейлист;
    • тип пристрою.

    Натиснувши кнопку «Ще», ви відкриєте більше десяти додаткових статистичних блоків. Вся інформація представлена у вигляді таблиць, графіків та діаграм, доступно використовувати декілька фільтрів та додаткових налаштувань. Так можна подивитися статистику переглядів відео на YouTube, проаналізувати аудиторію та канали, по яких приходять глядачі. Ці дані допоможуть у корекції роботи ресурса, визначенні цікавої тематики для майбутніх роликів і покажуть, з якими джерелами насамперед треба працювати задля просування. 

    Розширена статистика YouTube каналу

    Додаткові сервіси для аналізу та перегляду статистики на YouTube

    YouTube Analytics – дуже інформативний сервіс. Але іноді його виявляється недостатньо, тому потрібна ще докладніша статистика YouTube каналів. На допомогу приходять допоміжні інструменти.

    TubeBuddy

    TubeBuddy

    Корисне розширення для браузера Google Chrome, за допомогою якого можна оптимізувати канал та відстежувати статистичні дані. TubeBuddy тісно інтегрується з YouTube, дозволяючи використовувати фільтри коментарів, налаштовувати постінг у Facebook, робити заплановані публікації, міняти назви роликів та список тегів за розкладом тощо.

    До недоліків TubeBuddy можна віднести хіба що інтерфейс англійською мовою і досить високу вартість передплати від $19 на місяць. Є безкоштовна версія, але її функціонал дуже обмежений.

    VidIQ

    VidIQ

    Оригінальний сервіс для власників YouTube-каналів, який не лише надає вичерпну статистику, але й дає корисні поради та рекомендації щодо подальшого розвитку. Тут можна відстежувати та порівнювати показники вашого каналу та аналогічних ресурсів конкурентів, працювати з ключовиками, заголовками та описами. VidIQ - один з перших подібних сервісів, що використовує штучний інтелект, який враховує особливості вашого каналу та ЦА, пропонуючи на їх основі унікальні ідеї для відео. Базові функції VidIQ доступні безкоштовно. Є PRO-аккаунт за $7.50 на місяць, а також тарифи Boost та Boost+ з рекомендаціями щодо роботи з контентом для збільшення охоплення та числа перегляду. Вартість - від $39 і $419 на місяць відповідно.

    SocialBlade

    SocialBlade

    Мабуть, один із найбільш функціональних та відомих веб-сайтів для відстеження статистичних даних та аналітики соцмереж, таких як YouTube, Instagram, Twitter, Facebook та інші. Базовий функціонал доступний безкоштовно та навіть без реєстрації. Достатньо ввести URL каналу в рядок, і SocialBlade надасть досить вичерпну статистику: зведення аудиторії, дані переглядів і підписок, прогнози щодо приросту передплатників, інше. Єдиний серйозний для багатьох недолік сервісу – англомовний інтерфейс.

    LiveDune

    Сервіс з великим функціоналом, в якому можна переглядати статистику облікових записів (YouTube та інших), обробляти повідомлення в Direct Instagram, налаштовувати автопостинг, використовувати моніторинг, вивчати вичерпні звіти, дивитися KPI і навіть перевіряти блогерів, з якими ви хочете розпочати співпрацю, на предмет накруток переглядів та передплатників. Тарифи - від 15 $ на місяць.

    LiveDune

    Kedoo

    Функціональна, зручна платформа для аналізу YouTube-каналів, в якій можна не лише побачити статистику власного ресурсу, а й подивитися багато іншої корисної інформації:

    • з якими партнерськими мережами працюють інші користувачі;
    • порівняння статистики кількох каналів;
    • дані про різні партнерські мережі для вибору найбільш підходящих та інше.

    Головна перевага Kedoo полягає в тому, що сервіс безкоштовний та доступний, у тому числі російською мовою.

    Kedoo

    Як дізнатися, скільки заробляє YouTube-канал

    Статистику доходів власного акаунту ви можете подивитися безпосередньо на панелі адміністратора. А ось з іншими каналами складніше. Існують вебсайти з калькуляторами та відстежувачами доходів із YouTube, але всі вони працюють досить неточно.

    Плюс розкид доходів за тисячу переглядів рекламного оголошення у відео може бути досить великим — від 0,5 до 6 доларів. Тому намагатися розрахувати, скільки заробляє канал, враховуючи лише кількість переглядів, абсолютно некоректно. Точна статистика YouTube щодо доходів доступна тільки власнику акаунту.

    Коментар експерта

    Зараз відеоконтент впевнено виривається вперед, а сучасникам простіше та зручніше отримувати контент саме у форматі роликів. Тому просування на YouTube і використання інструментів аналітики — у пріоритеті.

    Авторам-новачкам і брендам, які тільки починають розкрутку на Ютубі, я рекомендую для початку спиратися на внутрішню статистику майданчика й не поспішати переходити на сторонні сервіси. Зараз аналітика YouTube каналу здатна надати вам усю основну інформацію. І абсолютно безплатно!

    Дмитро Колібабчук, Middle PPC Specialist

    Висновок

    YouTube за останні кілька років став однією з найпопулярніших онлайн-платформ. Це не просто невичерпне джерело різного контенту, а й вкрай ефективний рекламний майданчик, якщо навчитися його грамотно використовувати.

    Сподіваємося, що з нашої статті ви дізналися багато нового про аналітику та статистику на відеохостингу YouTube, а також знайшли кілька корисних інструментів для роботи з платформою.

    Насамкінець хочемо нагадати, що в Elit-Web ви можете замовити відео-рекламу для Youtube каналу «під ключ» (починаючи з аналізу тематики, ЦА та конкурентів, закінчуючи впровадженням індивідуально розробленої стратегії розкрутки, підтримкою активності, збиранням та аналізом залучення аудиторії для подальшого вдосконалення методів просування). Отримайте безкоштовну консультацію менеджера Elit-Web сьогодні!

    FAQ

    Як подивитися статистику в YouTube?

    Щоб зробити аналіз Ютуб канала, потрібно залогінитися та клікнути на піктограму акаунту у правому верхньому куті. Далі потрібно зайти в розділ «Творча студія YouTube». Тут ви побачите загальну аналітику каналу, а також статистику з відео, яке було завантажене останнім.

    Як подивитися заробіток будь-якого Ютуб-каналу?

    Подивитися монетизацію на Ютубі і дізнатися, скільки заробляють інші ютубери, можна, використовуючи вебсайт SocialBlade. За його допомогою ви зможете відстежити статистичні дані будь-якого Ютуб-каналу навіть без реєстрації. Ще один плюс сервісу – він працює абсолютно безплатно.

    Як дізнатися, що шукають на Ютубі?

    Побачити найпопулярніші пошукові запити можна в пошуковому рядку Ютуб. Для цього достатньо ввести будь-яке слово, і вам випаде список запитів, які вводять найчастіше.

    Що таке CTR в Ютубі?

    CTR – це клікабельність значків відео в Інтернеті. Цей показник визначається як відношення числа кліків на значок до загальної кількості його показів. CTR показує, є відео хорошим або ж потребує доопрацювання.

    Що таке покази в Ютубі?

    Покази – це скільки разів значки ваших відео були показані користувачам YouTube.

    Як подивитися дату публікації відео на Ютубі?

    Щоб дізнатися, коли було опубліковане відео, потрібно клікнути правою кнопкою миші в будь-якому вільному місці на сторінці. Далі в контекстному меню вибираєте «Перегляд коду сторінки», натискаєте комбінацію клавіш Ctrl + F і в пошуковому рядку вводите publishDate. Після цього в HTML-коді сторінки шукаєте дату.

    Як подивитися кількість переглядів на Ютубі?

    Щоб подивитися статистику переглядів Ютуб, потрібно зайти у «Творчу студію» свого каналу та в меню зліва вибрати розділ «Аналітика». Тут ви зможете побачити всі відомості про кількість переглядів відео, а також стримів.

    Як подивитися, скільки підписників на Ютубі?

    Моніторинг підписників Ютуб відображається у «Творчій студії». Заходите в цей розділ і вибираєте в меню зліва «Аналітика». Після цього відкриваєте вкладку «Огляд». Тут ви зможете побачити кількість ваших підписників, а також те, як вона змінилася за певний період.

    У Вас залишились запитання?
    Наші експерти готові відповісти на них.
    Залишіть ваші контактні дані.
    Будемо раді обговорити ваш проект!
    Отримати консультацію
    Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом