0-800-759-750
Ми на зв'язку с 7:00 до 24:00
office@elit-web.ua

Як захистити обліковий запис у Instagram? Витратьте 5 хвилин, щоб уникнути злому сторінки

Поділіться
Зміст

    Зламали Instagram! Що робити? Без паніки. Діємо чітко за інструкцією – повернути обліковий запис важко, але шанси є.

    Як захистити аккаунт у Instagram

    Навіщо зламують інстаграм сторінки?

    Шахраї роблять це з різних причин. Найчастіше злом акаунту в Інстаграм є банальною спробою позбутися конкурента. Крім того, сторінки можуть використовувати для розсилки спаму та заробітку в інтернеті.

    Облікові записи продають або вимагають гроші за повернення. Якщо вам надійшла пропозиція повернути сторінку за певну суму, у жодному разі не варто погоджуватися. Швидше за все, у вас продовжуватимуть вимагати гроші («цього недостатньо, надішліть ще»), а бізнес-аккаунт так і не повернуть. Іноді сторінки зламують просто від нудьги, але це вже зовсім інша історія.

    Навіщо зламують інстаграм сторінки

    Як зламують облікові записи в «Інстаграм»?

    Залогінитись у соціальній мережі можна за допомогою e-mail, номера телефону або Facebook. Якщо у шахрая з'являється доступ до однієї з цих точок входу, він легко може дістатися до чужого облікового запису.

    Якщо є підозри, що зламали Instagram, в першу чергу потрібно переконатися, що з перерахованими вище сервісами все гаразд, а прив'язана до сторінки пошта не вказана на ній. Видаліть усі паролі із нотаток у смартфоні та Google Docs, якщо ви зберігаєте їх там.

    Зламали обліковий запис Instagram, швидше за все, одним із двох способів: фішингом або через стороннє додаток. Дізнатися джерело лих важливо, щоб унеможливити повторні атаки в майбутньому.

    Фішинг

    Фішинг ― це найпоширеніший спосіб отримати доступ до чужої конфіденційної інформації. Для цього шахраї масово розсилають електронні листи від імені офіційних представників Instagram. Зовні такі розсилки практично або повністю не відрізняються від оригінальних, тому потрібно уважно вивчати адресу, з якої було здійснено відправлення.

    Ось цей офіційний лист від Instagram:

    Фішинг

    А це – від шахраїв. На практиці з його допомогою зламали обліковий запис Instagram з аудиторією в 120 тисяч передплатників.

    Ось цей офіційний лист від Instagram

    Сторонні програми та послуги

    Це програми, які були завантажені не через Google Play або AppStore, але при цьому запитують доступ до соціальних мереж або авторизуються через них. Найчастіше це фоторедактори, сервіси автоматизації розкручування, автопостинг і т.д.

    Важливо! Програми можуть запитувати доступ до « Інстаграм » , і це нормально. Важливо стежити, щоб авторизація відбувалася у новій вкладці на офіційному сайті соціальної мережі. Не завантажуйте програми на підозрілих порталах.

    Як зрозуміти, що зламали Інстаграм?

    Instagram відрізняється високим рівнем безпеки конфіденційних даних. Для захисту клієнтів соціальна мережа використовує сучасні способи та стратегії шифрування. Якщо ви помітили щось підозріле на своїй сторінці, то винна звичайна неуважність і нехтування правилами інтернет-гігієни. Слабкий пароль, перехід за підозрілим посиланням, незрозумілий лист – та все, що завгодно.

    Ознаки злому «Інстаграма»

    Не завжди злом облікового запису в Інстаграм супроводжується блокуванням облікового запису або неможливістю потрапити на власну сторінку. Іноді цього передують підозрілі активності.

    Наприклад:

    • ви отримали повідомлення про спроби авторизації, яких не робили;
    • на вашій сторінці з'явилися підозрілі публікації та «друзі», яких раніше не було;
    • у direct є повідомлення, написані не вами.

    Якщо ви помітили щось із вищепереліченого, варто вжити дій щодо посиленого захисту облікового запису вже зараз, не чекаючи повного блокування сторінки.

    Як захистити інстаграм від злому?

    «Інстаграм» постійно вдосконалює інструменти захисту конфіденційних даних. Скористайтеся новими налаштуваннями, щоб уникнути злому.

    Складний пароль

    Змініть пароль до сторінки Instagram та електронної пошти, до якої прив'язаний обліковий запис. Пароль повинен складатися з 8–10 символів, включати великі та малі літери, а також цифри. Якщо складно вигадати комбінації самостійно, скористайтеся спеціальним сервісом по генерації – наприклад, lastpass.com або passwordist.com.

    У жодному разі не використовуйте у паролі свій день народження або інші знаменні комбінації, які легко відстежити в інтернеті (наприклад, фото з святкування річниці весілля). Змінюйте паролі кожні кілька місяців.

    Двофакторна автентифікація в Інстаграмі

    Підключіть двофакторну автентифікацію – і шахраї не зможуть отримати ваш обліковий запис, навіть якщо дізнаються пароль. Для цього потрібно в налаштуваннях вибрати «Двофакторна автентифікація», натиснути «Почати» та дотримуватися подальшої інструкції.

    Двофакторна автентифікація в Інстаграмі

    Готово? Тепер для входу в обліковий запис одного лише пароля недостатньо – залежно від вибраних налаштувань система буде запитувати код із програми або SMS.

    Скасування доступу до сторонніх програм

    Ви можете побачити всі програми, які мають доступ до соціальної мережі. Для цього зайдіть в налаштування «Інстаграма» та виберіть «Керування доступом». Тут ви можете відкликати права у підозрілих сервісів.

    Налаштування приватності профілю в Instagram

    Насамперед шахраї обирають користувачів, які були в мережі «нещодавно». Рекомендується приховати цей статус. Це можна зробити в конфіденційності «Інстаграма».

    Якщо ви все ще користуєтеся сервісами автоматичної накрутки передплатників, рекомендуємо перестати це робити. Це не лише неефективно, а й небезпечно.

    Чи працює у 2021 році масфолловінг у Instagram?

    Для збільшення кількості передплатників краще скористатися сучаснішими методами. Про них можна почитати у статтях:

    Як правильно налаштувати рекламу в Інстаграмі. Проста інструкція до дії .

    Як знайти цільову аудиторію у Instagram?

    Просування в Instagram з нуля .

    Обмеження доступу

    Якщо ваш обліковий запис раніше вели сторонні SMM-фахівці, необхідно в екстреному порядку змінити пароль. Якщо у працівника були доступи через пов'язану сторінку у Facebook, скасуйте їх на вкладці «Ролі на сторінці».

    Обмеження доступу

    Як відновити Інстаграм після злому?

    Якщо у вас не вдається увійти до зламаного облікового запису Instagram, спробуйте скинути пароль через номер телефону, Facebook або e-mail. У разі успішного входу одразу встановіть двофакторну автентифікацію (див. вище).

    Якщо увійти не виходить, надішліть запит на підтримку Instagram через кнопку "Забув пароль". Натисніть «Потрібна додаткова допомога?» і виберіть опцію "Мій обліковий запис був зламаний". Якщо вам не відповіли протягом доби, повторіть процедури, поставивши галочку «Я забув прив'язану пошту».

    Як відновити Інстаграм після злому

    Якщо шахраї змінили ваш нік і ви не можете знайти актуальні дані про власну сторінку, попросіть знайомого переглянути актуальний нікнейм у листуванні.

    Висновки

    Повернути сторінку, атаковану шахраями, досить складно. Простіше захистити свій інстаграм від злому за допомогою нехитрих маніпуляцій. Зміна пароля, встановлення двофакторної аутентифікації, видалення доступу непотрібних програм – все це займає не більше 5 хвилин, тоді як відновлення облікового запису може тривати тижні. Якщо вже пізно і зламали Instagram, треба діяти якнайшвидше, не ведучи переговорів зі зловмисниками.

    У Вас залишились запитання?
    Наші експерти готові відповісти на них.
    Залишіть ваші контактні дані.
    Будемо раді обговорити ваш проект!
    Отримати консультацію
    Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом