Поділіться
Зміст

    Що це означає і на що чекати?

    Апдейт Google 17 листопада

    17 листопада 2021 року стало відомо, що пошуковий гігант Google випускає свіже оновлення алгоритму ранжування сайтів. Відповідна інформація з'явилася у Twitter-акаунті компанії .

    Апдейт Google 17 листопада

    Також було опубліковано роз'яснювальне відео на YouTube-каналі Google Search Central та рекомендації в Google Search Central Blog .

    Основні нововведення та оновлення

    Ми постаралися зробити коротку вичавку з найважливіших оновлень та нововведень, про які слід знати власникам сайтів та фахівцям з пошукової оптимізації:

    1. При ранжируванні сайту важливішу роль відіграє UX веб-сторінок. Враховуються наявність протоколу HTTPS, швидкість завантаження сторінок та чуйність ресурсу. Крім того, на ранжування сайтів та результати пошукової видачі з десктопу надаватиме все більший вплив адаптованість для мобільних пристроїв. Якщо ресурс добре адаптований для смартфонів, то і у видачі на робочому столі він буде вищим. Алгоритм ранжирування сайтів у зв'язці mobile-desktop орієнтовно буде впроваджено у лютому 2022 року.

      При ранжируванні сайту важливішу роль відіграє UX веб-сторінок

    2. Подальші роботи над Title links. 25 серпня корпорація Google вже робила спроби змінити формат відображення Title у результатах пошуку, але на той момент зміни викликали багато невдоволень серед користувачів. Нинішні зміни можна назвати відкатом до попереднього формату ніж нововведенням. Представники Google зазначають: якщо ви побачите несподівані або некоректні тайтли для своїх сторінок у результатах пошуку, зверніться до Довідкової служби.
    3. Посторінковий скролінг результатів пошукової видачі на мобільних пристроях. Деякі користувачі Google могли помітити, що в пошуку не потрібно переходити на другу, третю сторінку пошуку і т. д. При скролінгу результати підвантажуються автоматично. Для власників сайтів ця зміна може збільшити кількість показів. Але в той же час це може трохи знизити показник CTR.

    Посторінковий скролінг результатів пошукової видачі на мобільних пристроях

    Серед менш значущих апдейтів:

    1. Оновлення посібника з оцінки якості сайту.
    2. Перейменування Google My Business на Google Business Profile.

    На цьому все. Як можна переконатися, якихось глобальних змін не представлено. Проте ігнорувати їх не слід.

    До чого потрібно бути готовим

    Найчастіше оновлення алгоритмів Google - не нагальний процес. Він може тривати дні та тижні. У цей час очікується наступне:

    1. Непередбачені сплески чи падіння у пошуковій видачі.
    2. Після оновлення позиції сайту можуть закріпитись на більш високих або нижчих позиціях аж до наступного апдейту.
    3. Активна оптимізація сайту не гарантує швидкого відновлення та зростання позицій. Але й відмова від будь-яких змін точно не дасть позитивного ефекту.

    Нагадаємо, що Google оновлює ядро кожні кілька місяців. Не варто сприймати листопадовий апдейт як щось несподіване, що вимагає якнайшвидшого доопрацювання сайту та його додаткової оптимізації. Представники компанії, як і раніше, радять зосередити увагу на наданні аудиторії максимально якісного, релевантного та актуального контенту. А всілякі технічні роботи із сайтом рекомендують завершити до початку новорічних свят.

    Наскільки більшим буде вплив цього оновлення на ранжування сайтів та зміна їх позицій у пошуковій видачі, ми дізнаємося лише в міру розгортання апдейту. Поки що об'єктивно оцінити ситуацію неможливо. Слідкуватимемо за новинами.

    Коментар нашого експерта

    Я майже 9 років займаюся просуванням із сайтів і скажу так: якщо у вас сайт просів після апдейту, не варто панікувати. Можливо, це лише тимчасовий стрибок через зміни в алгоритмах Google. В іншому випадку наші фахівці знайдуть причину просідання і виправлять ситуацію на краще. Найголовніше — не ухвалювати поспішних рішень і дати час фахівцям розібратися.

    Також варто звернути увагу на рекомендації, які пропонують співробітники Elit-Web, і оперативно їх впровадити.

    Ерік Клюєв , Head of SEO Elit-Web

    У Вас залишились запитання?
    Наші експерти готові відповісти на них.
    Залишіть ваші контактні дані.
    Будемо раді обговорити ваш проект!
    Отримати консультацію
    Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом